Lustrumreis Sri Lanka – Malediven erbij? Why not!

Verlaten palmstranden, monumentale tempels & mystieke regenwouden

Marco Polo beschreef Sri Lanka als het mooiste eiland van deze grootte in de wereld. Nou zijn we knap bijdehand, maar wie zijn wij om deze beste man tegen te spreken? Dit kleine eiland verleidt namelijk al eeuwenlang reizigers uit alle hoeken van de wereld. Waar de handelaren vroeger aan land kwamen voor zeldzame specerijen en edelstenen, zijn bezoekers tegenwoordig vooral op zoek naar de legendarische palmstranden, spectaculaire Boeddhistische monumenten en mistige regenwouden vol exotische wilde dieren zoals olifanten en luipaarden. Het UNESCO is hier kind aan huis en heeft terecht het halve eiland geclaimd. Van de oude verwoeste stad Anuradhapura, ooit bevolkt door zo’n tienduizend boeddhistische monniken, tot het nevelige heuvel landschap met haar perfect gemanicuurde theeplantages. “Fancy some tea?” Lijkt ons zeer verstandig. Neem tijdens je lustrumreis even een rustmoment om dit avontuurlijke eiland helemaal op je te laten inwerken.

REIS HIGHLIGHTS

 • Beklimmen van Adam's Peak
 • Combineer met de Malediven
 • Luxe kamperen en BBQ'en in de wildernis: Athgira River Camp
 • Met de trein door thee plantages
 • Canyoning op de Kelani rivier

HANDIGE TIPS

 • Reistijd: ± 11 uur vliegen
 • Proef: Appa, pannenkoeken gemaakt van rijst en kokosmelk
 • Lokale uitgaven:
 

FOTOS LUSTRUMREIS

Activiteiten

 

Wat kan je doen op lustrumreis?

In Colombo, de ‘Tuinenstad van het Oosten’, gaat jullie avontuur beginnen. Ontdek het oude koloniale hart van de stad voordat jullie ’s avonds voor het eerst kennis maken met de enorm rijke keuken die dit land te bieden heeft. Extra credits voor degene die alle kruiden en ingrediënten op zijn bordje weet te herkennen! In Negombo drijven we jullie de boot in om de Nederlandse roots in deze stad en regio te ontdekken. Eeuwen geleden zetten onze zeevaarders hier al voet aan land vanwege de rijkdom aan specerijen. Met name het kostbare kaneel, dat hier nog altijd rijkelijk groeit. Na een bezoek aan de Dambulla Cave Temple, een indrukwekkende tempel in een ondergrondse grot, trekken we door naar het Ritigala Forest Monastery. Een oud monnikenklooster dat door de eeuwen heen helemaal overgroeid is geraakt. Channel hier je inner Tombraider of Indiana Jones en klauter als een baas door deze magische wereld. Level 1 complete? Mooi, want Level 2 wacht al op je: de Piduragala rotsen die jullie naar de overblijfselen van het voormalige koninklijk paleis gaan leiden. Of hier nog een prinses te redden valt is even afwachten, maar het unieke uitzicht op de top maakt de pittige hike helemaal goed.

De tempel van Tooth, sprookachtige theeplantages en zelfs de Malediven!

We naderen het culturele hart van dit land: Kandy. Hoog tijd die heupen eens goed los te schudden. We laten een dans guru aanrukken om jullie de fijne kneepjes van de traditionele dans bij te brengen. Een stadstour voert jullie langs de magische Peradeniya Botanical Gardens, de lokale markten en de tempel van Tooth. Het belangrijkste religieuze altaar van het land. Een klein schietgebedje kan geen kwaad, jullie gaan namelijk met de trein de binnenlanden verkennen. Rammelend en schuddend zullen de sprookjesachtige theeplantages aan jullie voorbij trekken. Uiteindelijk bereiken we het hooggelegen Ella waar Little Adam’s Peak beklommen gaat worden. Bereid je voor op eindeloze groene vergezichten en een ongeëvenaarde zonsondergang. Na een proeverij van traditionele curry’s brengen we een bezoek aan het Elephant Transit Home voor verzwakte olifanten. Verwaarloost en verwond door de stropers die hier nog altijd huis houden. Tijd om een overnachting in de luxe tenten van het Athgira River Camp mee te pakken. Wakker worden met de geluiden van de wildernis en de wilde rivier. Voor de daredevils onder jullie wacht een spannende canyoning trail. En mochten jullie je reis echt groots en mooi gebruind willen afsluiten, combineer dan Sri Lanka met de machtig mooie Malediven!

Vragen? Stuur ons een berichtje!

Vrijblijvende offerte

Waarom bij ons boeken?

 • Bucket List - een reiservaring, op basis van jouw wensen, voor jou in elkaar gezet door je eigen Bucket List Consultant. Inspiratie voor de Bucket List van je vrienden gegarandeerd!
 • World class - in samenwerking met onze lokale partners van wereldklasse ontwerpen we een ervaring met de tofste activiteiten, gidsen, transport en accommodatie. Kies uit 7 continenten en bijna 200 landen, keuzestress? Give us a call!
 • Fair - binnen het door jou aangegeven budget ontwerpen we de ultieme trip.
 • Persoonlijk - heb jij al een eigen Bucket List Consultant? Persoonlijk contact en advies gegarandeerd.

Ervaringen

Frederieke - P.L.E.I.A.D.I.S

"HEEL erg bedankt voor jullie geweldig georganiseerde reis! Het was fantastisch en iedereen heeft volop genoten! De gids Edgar is onze beste vriend geworden en iedereen heeft een reis gehad die ze nooit zullen vergeten."

JC Shotgun

"Bohemian Birds levert wat ze beloven - en meer. Goed voorwerk en afstemming, unieke accommodaties waaronder een National Geographic Lodge, ordentelijke service ter plekke en een zeer gevarieerd programma. Ballonvluchten, quads, bergtoppen en scenic drives - de perfecte combinatie voor een (zoveelste) lustrumreis."

RVSV Dispuut

"Bohemian Birds heeft ons maar liefst één jaar lang fantastisch geholpen bij het organiseren van dé ultieme lustrumreis voor ons dispuut. Ze stonden altijd klaar voor onze vragen, suggesties en wijzigingen, hoe last-minute het ook was. Dit heeft geresulteerd in een geweldige lustrumreis in Boedapest om nooit te vergeten. Team Bohemian Birds: super bedankt namens ons allemaal!"

TSTV Lacoste

"Met 80 man naar Boedapest voor ons 10e lustrum: kei gaaf! De lustrumcommissie heeft het inhoudelijke programma geregeld, maar we hadden Bohemian Birds niet willen missen. Ze hebben vlucht, hotel en transfers geregeld. De hulp bij last minute omboekingen en een verloren paspoort tijdens de reis: dat hadden we zelf niet zo goed kunnen doen. Helemaal top!"

JC Barracuda

"Bohemian Birds Inspireert! Onze lustrumreis naar Cuba was te gek! Al bij de eerste intake wisten ze ons uit te dagen om wilde ideeën waarheid te maken. We kregen volledig maatwerk en geen verzoek bleek te gek. Het contact is prettig, snel en laagdrempelig. Eenmaal op Cuba werden alle verwachtingen nogmaals overtroffen; alles, ècht alles, was tot in de puntjes georganiseerd. Bohemian Birds maakt haar belofte echt waar!"

Het Senaat van het A.S.C./A.V.S.V.

"Onze reis met het A.S.C./A.V.S.V. Senaat naar Jordanie was waanzinnig! Tot in de puntjes geregeld, een afwisselend programma met zon, zee, jeeps en cultuur - alles wat we wilden!"

De Commissie van het A.S.C./A.V.S.V

"Met De Commissie van het A.S.C./A.V.S.V. maakten wij een fantastische reis naar Zuid-Afrika. De 5-daagse safari in het Kruger park was één van de hoogtepunten! Bohemian Birds had alles goed geregeld en ook aanpassingen tijdens de reis (via Whatsapp!) verliepen soepel. Voor ons een 10 uit 10!"

Joost van Hout, LuCo M.A.R.N.I.X – A.S.C./A.V.S.V.

“Wij zijn met een groep van 64 vrienden via Bohemian Birds naar Polen geweest. De combinatie tussen Warschau en Krakau zorgde voor een onvergetelijke tijd die door de strakke organisatie van Bohemian Birds vlekkeloos verliep. Over het logistieke gedeelte en de accommodaties was niets aan te merken en het was erg plezierig om samen te werken met deze organisatie vanwege de oprechte interesse in onze wensen en hierop de reis te bepalen met leuke activiteiten. Het uitgaan was goed geregeld vanwege de locale contacten die Bohemian Birds in Polen heeft, wat erg fijn samenwerken is. Voor een grote groep vrienden/studenten is Bohemian Birds zeer aan te raden!”

Hoe werken wij?

Wij helpen jou met het legen van je bucket list in drie stappen:

1. Koffie / biertje

We nodigen jullie graag uit voor een kop koffie of een goudgele rakker bij ons op kantoor om je bucket list te bespreken!

2. Voorstel

Op basis van de bucket list van jou en je vrienden maken we een op maat gemaakte offerte die uiteraard ook via je mobiele telefoon goed te bekijken en te delen is met je vrienden. We vernemen graag je feedback op ons voorstel en kunnen waar nodig nog aanpassingen maken.

3. Leeg je Bucket List

We nemen je al het werk uit handen. Het enige wat jullie moeten doen is zorgen dat iedereen op tijd in dat vliegtuig zit. En het grote bucket list afstrepen kan beginnen.