Meet the Guide... van Lombok!

apr 20, 2017 // InspirationMeet the Local

Aankomende tijd zal er elke week een ‘Meet the Guide’ interview online komen. Hierin interviewen we lokale vrienden en partners van over de hele wereld. We vragen hen naar de beste tips en leukste hotspots in hun land, want niemand weet meer van een land dan de bewoners zelf. En wij zouden geen bucket list specialist zijn als we niet ook onze partners vragen wat er op hun bucket list staat. We starten deze reeks met een interview met onze Indonesische guide Adisti Nurmanita!

Hi! Wil je jezelf even voorstellen? Mijn naam is Adisti Nurmanita, ik woon in Lombok en ik ben Travel Designer.

Waarom bezoeken veel mensen jouw land? Omdat Lombok een prachtig land is met een unieke cultuur, eten en inwoners.

Wat zouden alle jonge mensen moeten doen tijdens hun bezoek in Lombok? Lokale marktjes en bezienswaardigheden bezoeken, het eten van hier proberen en onze cultuur leren kennen.

Waar ga je zelf graag heen? Indonesië bestaat uit veel eilanden, culturen, talen etc. Als ik een dagje vrij ben vind ik het daarom leuk om naar nieuwe plekken te gaan, waar ik over nieuwe dingen kan leren, zoals cultuur. Zo leer je ook nog eens onderweg nieuwe mensen kennen.

Wat is je favoriete hotspot in jouw land? Ik vind het heerlijk om naar het strand te gaan omdat ik daar kan relaxen en kan genieten van het uitzicht.

Wat is je top 3 bars om heen te gaan om met vrienden wat te gaan drinken? Happy Cafe Lombok, Old Mans Canggu, Casablanca Sanur.

Wat is jouw gouden tip voor bezoekers die een echte unieke ervaring willen? Ik zou mensen die naar Lombok komen aanbevelen om een traditionele kookworkshop te gaan doen tussen de rijstvelden van Lombok. Tijdens zo’n workshop leer je hoe je de traditionele gerechten van Lombok bereidt. Bezoek de beroemde tempels van Borobudur in Yogyakarta op Java en doe unieke activiteiten zoals een workshop Gamelan of Batik in Yogyakarta. De echte die hard avonturiers kunnen de berg Rinjani of de berg Batur in Bali gaan beklimmen.

Wat staat er bovenaan jouw bucket list? Ik heb altijd al eens naar Disneyland in Honkong / Tokyo gewild. Ik wil ook graag naar Mekka & Madina voor het zien van religieuze toerisme.

 

Ontdek in het interview van volgende week de leukste hotspots in Brazilië!

 

Contactgegevens

info@bohemianbirds.com
Tel: 020 - 261 3617
Whatsapp: +31640796911

Bohemian Birds
Prinseneiland 26B
1013 LR Amsterdam