Lustrumreis Mexico – Mexico, Mexi-iiico!

Imposante Maya tempels, paradijselijke stranden & sensuele salsa.

Het was Spanjaard Hernán Cortez die in het kielzog van Columbus het eerst voet aan land wist te zetten in het tegenwoordige Mexico. Op zoek naar goud en andere kostbaarheden stuitte hij echter op tropische stranden, dichte jungles, machtige vulkanen en bovenal een unieke archeologische schatkamer vol overblijfselen van mysterieuze beschavingen. Samen met zijn nietsvermoedende ontdekkingsreigers was hij ongetwijfeld met stomheid geslagen bij de aanblik van de vele kolossale tempels en piramides die het volk van Azteken en Maya’s hier liet verrijzen. Mexico’s ongekende wereldwonderen! Inclusief Salma Hayek natuurlijk, al zou dat nog enkele eeuwen duren.. Vandaag de dag vormt Mexico de ideale lustrumreis voor groepen vrienden die op zoek zijn naar de perfecte mix van overweldigende natuur, koloniale steden, tongstrelende cuisine, werelderfgoed parels en tropische bountystranden. Si? Si!

REIS HIGHLIGHTS

 • Boottocht door de Sumidero Canyon
 • Ruïnes van Teotihuacan
 • Perfect te combineren met de bounty eilanden van Belize
 • Cuzama cenotes
 • Mangrove kajakken Bacalar

HANDIGE TIPS

 • Reistijd: ± 12 uur vliegen
 • Proef: Alcohol van de Maguey plant; tequila, mezcal of pulque
 • Lokale uitgaven:
 

FOTOS LUSTRUMREIS

Activiteiten

 

Wat kan je doen op lustrumreis?

Daar staan jullie dan, midden in Mexico City! Deze metropool met meer inwoners dan ons hele land bij elkaar, staat bol van de koloniale architectuur. Ontdek samen met een ervaren gids de grootste geheimen van de stad en staar naar de besneeuwde toppen van de machtige Popocatépetl en Ixtaccíhuatl die deze stad omringen. ’s Avond kunnen jullie kennis maken met het befaamde uitgaansleven van de stad om een wervelende kickoff te geven aan de avonturen die komen gaan. Te beginnen met de eeuwenoude stad van Teotihuacan, op slechts een uur rijden buiten de stad. Rond 500 na Chr. telde Teotihuacán zo’n 200.000 inwoners, 600 piramides en 100 paleizen! Verken via de centrale boulevard (’De Laan van de Doden’..) de onvergetelijke hoogtepunten van deze mysterieuze citadel: de zonnepiramide, de maanpiramide en de tempels van Quetzalcoatl. Vraag jullie eigen gids de oren van het hoofd over alle legendes en mythes die rond deze plek heersen. Via een korte vlucht naar Villahermosa komen jullie vervolgens aan in Tapijulapa waar de dichte mistige jungle verkent gaat worden tijdens een prachtige hike. Jullie gaan hier zelfs overnachten!

Hopelijk houden de nachtelijke junglegeluiden jullie niet wakker want de volgende dag is alle aandacht en moed nodig om jullie van de angstaanjagende ziplines af te storten! Bijgekomen van de schrik? Dan trekken we verder het schiereiland Yucatan in, op weg naar kustplaats Campeche. Hier is het tijd om die stijve Hollandse heupen eens goed los te gooien tijdens een authentieke salsa-workshop. Jezelf in het zweet gewerkt? Neem dan een duik in de sprookjesachtige Cuzama cenotes: ondergrondse kalksteen holtes gevuld met super helder water! Volgende stop: het wereldberoemde Chichén Itzá. De meest bekende en best gerestaureerde Maya site op aarde. Wonderlijk, indrukwekkend, mysterieus: woorden schieten hier te kort! Zeker als je hoort dat de helling van de piramides zo is gekozen dat afgehakte hoofden van de top eenvoudig helemaal naar beneden rolden! Na een lange kayaktocht op het prachtige meer van Bacalar brengen jullie de laatste dagen van dit Mexico avontuur uiteindelijk door aan het strand van Playa del Carmen, het beruchte Cancún of zelf op de Bounty eilanden van Belize! Tik hier die laatste paar Corona’s weg en proost op een geweldige lustrumreis!

Vragen? Stuur ons eens berichtje!

Vrijblijvende offerte

Wij kunnen vrijblijvend een digitale offerte voor jullie maken. Kijk hier voor een voorbeeld. Laat ons hieronder jullie wensen weten of bel ons op. Wij helpen jullie graag!

Waarom bij ons boeken?

 • Bucket List - een reiservaring, op basis van jouw wensen, voor jou in elkaar gezet door je eigen Bucket List Consultant. Inspiratie voor de Bucket List van je vrienden gegarandeerd!
 • World class - in samenwerking met onze partners van wereldklasse ontwerpen we een ervaring met de tofste activiteiten, gidsen, transport en accommodatie. Kies uit 7 continenten en bijna 200 landen, keuzestress? Give us a call!
 • Fair - binnen het door jou aangegeven budget ontwerpen we de ultieme trip.
 • Persoonlijk - heb jij al een eigen Bucket List Consultant? Persoonlijk contact en advies gegarandeerd.

Ervaringen

Joost van Hout, LuCo M.A.R.N.I.X – A.S.C./A.V.S.V.

“Wij zijn met een groep van 64 vrienden via Bohemian Birds naar Polen geweest. De combinatie tussen Warschau en Krakau zorgde voor een onvergetelijke tijd die door de strakke organisatie van Bohemian Birds vlekkeloos verliep. Over het logistieke gedeelte en de accommodaties was niets aan te merken en het was erg plezierig om samen te werken met deze organisatie vanwege de oprechte interesse in onze wensen en hierop de reis te bepalen met leuke activiteiten. Het uitgaan was goed geregeld vanwege de locale contacten die Bohemian Birds in Polen heeft, wat erg fijn samenwerken is. Voor een grote groep vrienden/studenten is Bohemian Birds zeer aan te raden!”

Laurens Wijkstra & friends

"Ik zou iedereen aanraden met Bohemian Birds een reis te organiseren, een flexibele organisatie die er alles aan doet om de gaafste en meest unieke reis van je leven te maken. Als organisator van de reis heb ik heerlijk ontspannen kunnen reizen omdat alles al geregeld was”.

H.E.B.E.

"Toevallig kwamen we in contact met Bohemian Birds. Wij wilden alles zelf regelen, maar de eerste indruk was heel prettig, dus waarom niet?Dat was een hele goeie beslissing. Je zou maar vliegtickets moeten regelen voor vijftig mensen ofzo. Onze verblijfplaats kon niet centraler gelegen. Restaurants, clubs, activiteiten, het was allemaal geregeld, met gids en al. Wij hoefden oprecht alleen maar te zorgen dat de iedereen bleef leven."

Hoe werken wij?

Wij helpen jou met het legen van je bucket list in 3 stappen. 1. We nodigen je uit voor een kop koffie bij ons op kantoor om je bucket list te bespreken. 2. We sturen je een op maat gemaakt voorstel 3. Samen met je vrienden ga je op een onvergetelijke lustrumreis.

Koffie / biertje

Heb je vragen, opmerkingen en / of suggesties? No worries. Laat het ons weten en we komen z.s.m. bij je terug.

Voorstel

Op basis van de bucket list van jou en je vrienden maken we een op maat gemaakte offerte die uiteraard ook via je mobiele telefoon goed te bekijken en te delen is met je vrienden. We vernemen graag je feedback op ons voorstel en kunnen waar nodig nog aanpassingen maken.

Leeg je Bucket List

We nemen je al het werk uit handen. Het enige wat jullie moeten doen is zorgen dat iedereen op tijd in dat vliegtuig zit. En het grote bucket list afstrepen kan beginnen.