Lustrumreis Jordanië – 1001 avonturen!

Historische ruïnes, adrenaline kicks & de perfecte Dubai-combi

Jordanië ademt geschiedenis. Tot de nok gevuld met archeologische schatten uit vervlogen tijden. Van nomaden, veroveraars, stammen en vluchtelingen uit alle periodes en uit alle windhoeken. Een land doorkruist door kamelen en Bedoeïenen over eeuwenoude handelsroutes met ladingen specerijen, wierook en zijde. En natuurlijk de bakermat van religie. Verken de bijbelse monumenten en de recente geschiedenis van het land. Tussen rode duinen, de Dode Zee op het laagste punt van de aarde en de moderne metropool Amman, wacht een veilig en bijzonder relaxed land op jullie. Een ongeëvenaarde mix van cultuur, mystiek en…zand. Heel veel zand. Maar toch, hoewel Jordanië voor 85% uit eindeloze woestijn bestaat, is het de absolute avontuur hotspot van het Midden Oosten. Jordanië biedt genoeg spanning en sensatie om zelfs de grootste adrenaline junks onder jullie gelukkig te houden!

REIS HIGHLIGHTS

 • Combineer met een citytrip naar Dubai
 • Canyoning in Wadi Mujib
 • Wereldwonder Petra
 • Jeep Safari Wadi Rum
 • Zeilen & snorkelen op de Rode Zee

HANDIGE TIPS

 • Reistijd: ± 5 uur vliegen
 • Proef: Traditionele thee, teken van Jordaanse gastvrijheid
 • Lokale uitgaven:
 

FOTOS LUSTRUMREIS

Activiteiten

 

Wat kan je doen op lustrumreis?

We trappen af in het historische bolwerk Amman. Een stad gebouwd op vele glooiende heuvels. Een vleugje Rome dus, wat een ervaren gids zal beamen als hij jullie mee neemt naar het hart van de stad waar het Romeinse amfitheater en Citadel Hill trots over de stad uitkijken. Geniet van het prachtige uitzicht op de oude centrale markt, de moderne high-rise kantoren van West Amman en de centrale bruisende boulevard waar traditionele falafel restaurants en moderne clubs op jullie wachten. Dat jullie de volgende ochtend brak aan het ontbijt gaan verschijnen zien we natuurlijk al van mijlenver aankomen. Vandaar dat we een straffe bak Arabische koffie (qahwa) schenken. On the house, zo zijn we. Laat het kardemom en kaneel de keel smeren en wrijf die slaperige ogen uit want we passeren een van de vruchtbaarste gebieden van het land: vijgen, pruimen, bessen, en vooral olijven kleuren de omringende heuvels. En dan ineens verreist de best bewaarde Romeinse stad van het Oosten, Jerash. Ga terug in de tijd tijdens een hike langs alle parels van deze magnifieke stad. Via het Ajloun natuurreservaat bereiken we hierna het oude kruisvaarders kasteel van Karak.

Het middelpunt van de verhitte strijd tussen de kruisvaarders en de Islamitische legers van Saladin. Hoog tijd voor verkoeling dus! Tijdens een spannende canyoning tocht dwars door Wadi Mujib, de Grand Canyon van Jordanië. Volgens de legende treden jullie hier in de voetsporen van Mozes die met zijn volk ook deze vallei doorkruiste: tis maar dat je het weet! Aan het einde van de tocht wacht de zoute Dode Zee voor een moeiteloze dobbersessie. Na een spectaculair panorama vanaf Mount Nemo is het tijd voor het Wereldwonder van Petra. ‘De Verloren Stad’ kwam tot grote bloei als knooppunt van verschillende handelsroutes die de stad schatrijk maakten. Het bekendste monument is de Schatkamer van de Farao (Al Khazneh). Met een beetje geluk weten de Indiana Jones fanatiekelingen onder jullie hier de verloren Heilige Graal op te duikelen voor we in Wadi Rum beginnen aan een wilde jeep safari over de vele zandduinen. Na al dat zandhappen wordt onderweg traditioneel geluncht in een Bedoeïenen kamp en kunnen jullie elkaar goed instoppen voor een heuse 1001-overnachting onder de sterren! De volgende dag verruilen we het woestijn zand voor het heerlijke Rode Zee strand van Aqaba. Klaar met zonnen? Ga dan duiken (kan ook ’s nachts!), snorkelen of zeilen op een privé-jacht. Nog steeds niet genoeg avontuur gehad? Dompel je dan op de weg terug nog snbel even onder in het onweerstaanbare Dubai. Een onvergetelijke afsluiting van deze magische trip!

Vragen? Stuur ons eens berichtje!

Vrijblijvende offerte

Wij kunnen vrijblijvend een digitale offerte voor jullie maken. Kijk hier voor een voorbeeld. Laat ons hieronder jullie wensen weten of bel ons op. Wij helpen jullie graag!

Waarom bij ons boeken?

 • Bucket List - een reiservaring, op basis van jouw wensen, voor jou in elkaar gezet door je eigen Bucket List Consultant. Inspiratie voor de Bucket List van je vrienden gegarandeerd!
 • World class - in samenwerking met onze partners van wereldklasse ontwerpen we een ervaring met de tofste activiteiten, gidsen, transport en accommodatie. Kies uit 7 continenten en bijna 200 landen, keuzestress? Give us a call!
 • Fair - binnen het door jou aangegeven budget ontwerpen we de ultieme trip.
 • Persoonlijk - heb jij al een eigen Bucket List Consultant? Persoonlijk contact en advies gegarandeerd.

Ervaringen

Joost van Hout, LuCo M.A.R.N.I.X – A.S.C./A.V.S.V.

“Wij zijn met een groep van 64 vrienden via Bohemian Birds naar Polen geweest. De combinatie tussen Warschau en Krakau zorgde voor een onvergetelijke tijd die door de strakke organisatie van Bohemian Birds vlekkeloos verliep. Over het logistieke gedeelte en de accommodaties was niets aan te merken en het was erg plezierig om samen te werken met deze organisatie vanwege de oprechte interesse in onze wensen en hierop de reis te bepalen met leuke activiteiten. Het uitgaan was goed geregeld vanwege de locale contacten die Bohemian Birds in Polen heeft, wat erg fijn samenwerken is. Voor een grote groep vrienden/studenten is Bohemian Birds zeer aan te raden!”

Laurens Wijkstra & friends

"Ik zou iedereen aanraden met Bohemian Birds een reis te organiseren, een flexibele organisatie die er alles aan doet om de gaafste en meest unieke reis van je leven te maken. Als organisator van de reis heb ik heerlijk ontspannen kunnen reizen omdat alles al geregeld was”.

H.E.B.E.

"Toevallig kwamen we in contact met Bohemian Birds. Wij wilden alles zelf regelen, maar de eerste indruk was heel prettig, dus waarom niet?Dat was een hele goeie beslissing. Je zou maar vliegtickets moeten regelen voor vijftig mensen ofzo. Onze verblijfplaats kon niet centraler gelegen. Restaurants, clubs, activiteiten, het was allemaal geregeld, met gids en al. Wij hoefden oprecht alleen maar te zorgen dat de iedereen bleef leven."

Hoe werken wij?

Wij helpen jou met het legen van je bucket list in 3 stappen. 1. We nodigen je uit voor een kop koffie bij ons op kantoor om je bucket list te bespreken. 2. We sturen je een op maat gemaakt voorstel 3. Samen met je vrienden ga je op een onvergetelijke lustrumreis.

Koffie / biertje

Heb je vragen, opmerkingen en / of suggesties? No worries. Laat het ons weten en we komen z.s.m. bij je terug.

Voorstel

Op basis van de bucket list van jou en je vrienden maken we een op maat gemaakte offerte die uiteraard ook via je mobiele telefoon goed te bekijken en te delen is met je vrienden. We vernemen graag je feedback op ons voorstel en kunnen waar nodig nog aanpassingen maken.

Leeg je Bucket List

We nemen je al het werk uit handen. Het enige wat jullie moeten doen is zorgen dat iedereen op tijd in dat vliegtuig zit. En het grote bucket list afstrepen kan beginnen.