Lustrumreis Filipijnen – Paradise Islands!

Dromerige stranddagen & sprookjesachtige landschappen

Vaar mee in de kielzog van Maleisische kolonisten, Islamitische soefi’s, Spaanse veroveraars en Chinese handelaren en zet voet aan wal op deze unieke tropische archipel; de Filipijnen! Een cocktail van wereldse invloeden kleurde de ruim 7.000 (!) eilanden en haar diverse en enorm veerkrachtige bevolking die ruim 350 jaar Spaanse overheersing, orkanen, tsunami’s en economische tegenslag wist te overleven. Hun aanstekelijke optimisme en overgave aan het leven komt nergens beter tot uitdrukking dan in het nationale credo ‘bahala na’, ofwel ‘wat gebeurd, gebeurd’. Ontwijk hier de drukte van het populaire Bali of Thailand en beleef een extreem relaxt lustrum op een adembenemende ontdekkingstocht langs idyllische stranden, eeuwige rijstvelden, kleurrijke koraalriffen en rustieke koloniale steden.

REIS HIGHLIGHTS

 • Firefly experience - nature's fireworks in het mangrove bos
 • Ga een paar dagen 'off grid': onbewoond eiland-hoppen met een zeilboot (op expeditie robinson eilandjes!)
 • Balicasag eiland (lijkt op Malediven)
 • Canyoning & abseilen op Cebu
 • Verken ondergrondse rivieren - Puerto Princesa Subterranean River National Park (UNESCO Werelderfgoed)

HANDIGE TIPS

 • Reistijd: ± 16 uur vliegen
 • Proef: Adobo, het nationale gerecht van de Filipijnen
 • Lokale uitgaven:
 

FOTOS LUSTRUMREIS

Activiteiten

 

Wat kan je doen op lustrumreis?

Hopelijk maken jullie nog wat broodnodige slaapuren in het vliegtuig want eenmaal aangekomen op Cebu kunnen jullie je borst natmaken voor een onvergetelijk lustrum avontuur! Te beginnen in het energieke Cebu City waar een ervaren gids jullie gaat onderdompelen in de historie van de stad, de roerige authentieke markten en het bruisende nachtleven dat deze stad rijk is. Laat je meevoeren in een van de vele karakteristieke jeepney’s die hier het straatbeeld bepalen (verlengde Amerikaanse jeeps die vaak versierd zijn met felle kleuren en blinkend chroom) en hergroepeer in het nabijgelegen Badian waar jullie je klimmend, zwemmend en klauterend een weg gaan banen naar de adembenemende Kawasan watervallen. Een machtige canyoning- en abseiltocht die jullie absoluut niet mogen missen. De echte waaghalzen dagen de gids uit tot een ultieme backflip battle vanaf de hoogste watervallen. Good luck! Al hebben we wel een vermoeden wie hier als ware koning uit de bus gaat komen…

De volgende dag dobberen we naar het buureiland Bohol, beroemd om haar magische Alona Beach waar jullie inner beachbum mag shinen. Maar Bohol heeft zo veel meer voor jullie petto! Zoals de Loboc rivier en weelderige omliggende moerassen die per kayak verkend kunnen worden, het Wildlife Sanctuary waar de überschattige tarsiers jullie met hun grote ogen zullen aanstaren en natuurlijk de onvergetelijke Chocolate Hills! Volgens de lokale legende zijn de sprookjesachtige heuvels gevormd door twee reuzen die ruzie kregen en elkaar rotsblokken toewierpen… Maar goed dat ze de bende daarna niet hebben opgeruimd want het is een prachtig slagveld! Hierna vliegen we snel door Puerto Princesa waar jullie tijdens een boottocht door de mangrove bossen zullen worden omringd door de vele magische vuurvliegjes die hier rondzwerven. Na dit magische uitzicht duiken we onder de grond voor een 8 kilometer lange tocht over een ondergrondse rivier: UNESCO werelderfgoed, en terecht. Volgende stop? De stranden van El Nido! Met een privé boot verkennen jullie al snorkelend de nabijgelegen Robinson eilanden. Zin om hier helemaal off-grid onder de sterren de nacht door te brengen? Gaan we regelen! Net als die laatste ultieme party night in Manilla waar de perfecte kater gescoord kan worden voor een heerlijk snurkende terugreis naar het veel te koude Nederland.

Vragen? Stuur ons eens berichtje!

Vrijblijvende offerte

Wij kunnen vrijblijvend een digitale offerte voor jullie maken. Kijk hier voor een voorbeeld. Laat ons hieronder jullie wensen weten of bel ons op. Wij helpen jullie graag!

Waarom bij ons boeken?

 • Bucket List - een reiservaring, op basis van jouw wensen, voor jou in elkaar gezet door je eigen Bucket List Consultant. Inspiratie voor de Bucket List van je vrienden gegarandeerd!
 • World class - in samenwerking met onze partners van wereldklasse ontwerpen we een ervaring met de tofste activiteiten, gidsen, transport en accommodatie. Kies uit 7 continenten en bijna 200 landen, keuzestress? Give us a call!
 • Fair - binnen het door jou aangegeven budget ontwerpen we de ultieme trip.
 • Persoonlijk - heb jij al een eigen Bucket List Consultant? Persoonlijk contact en advies gegarandeerd.

Ervaringen

Joost van Hout, LuCo M.A.R.N.I.X – A.S.C./A.V.S.V.

“Wij zijn met een groep van 64 vrienden via Bohemian Birds naar Polen geweest. De combinatie tussen Warschau en Krakau zorgde voor een onvergetelijke tijd die door de strakke organisatie van Bohemian Birds vlekkeloos verliep. Over het logistieke gedeelte en de accommodaties was niets aan te merken en het was erg plezierig om samen te werken met deze organisatie vanwege de oprechte interesse in onze wensen en hierop de reis te bepalen met leuke activiteiten. Het uitgaan was goed geregeld vanwege de locale contacten die Bohemian Birds in Polen heeft, wat erg fijn samenwerken is. Voor een grote groep vrienden/studenten is Bohemian Birds zeer aan te raden!”

Laurens Wijkstra & friends

"Ik zou iedereen aanraden met Bohemian Birds een reis te organiseren, een flexibele organisatie die er alles aan doet om de gaafste en meest unieke reis van je leven te maken. Als organisator van de reis heb ik heerlijk ontspannen kunnen reizen omdat alles al geregeld was”.

H.E.B.E.

"Toevallig kwamen we in contact met Bohemian Birds. Wij wilden alles zelf regelen, maar de eerste indruk was heel prettig, dus waarom niet?Dat was een hele goeie beslissing. Je zou maar vliegtickets moeten regelen voor vijftig mensen ofzo. Onze verblijfplaats kon niet centraler gelegen. Restaurants, clubs, activiteiten, het was allemaal geregeld, met gids en al. Wij hoefden oprecht alleen maar te zorgen dat de iedereen bleef leven."

Hoe werken wij?

Wij helpen jou met het legen van je bucket list in 3 stappen. 1. We nodigen je uit voor een kop koffie bij ons op kantoor om je bucket list te bespreken. 2. We sturen je een op maat gemaakt voorstel 3. Samen met je vrienden ga je op een onvergetelijke lustrumreis.

Koffie / biertje

Heb je vragen, opmerkingen en / of suggesties? No worries. Laat het ons weten en we komen z.s.m. bij je terug.

Voorstel

Op basis van de bucket list van jou en je vrienden maken we een op maat gemaakte offerte die uiteraard ook via je mobiele telefoon goed te bekijken en te delen is met je vrienden. We vernemen graag je feedback op ons voorstel en kunnen waar nodig nog aanpassingen maken.

Leeg je Bucket List

We nemen je al het werk uit handen. Het enige wat jullie moeten doen is zorgen dat iedereen op tijd in dat vliegtuig zit. En het grote bucket list afstrepen kan beginnen.