Lustrumreis Costa Rica – ¡Pura Vida!

Natuurreservaat meets strandparadijs meets avonturenland

Het goede pure leven komt je in Costa Rica van alle kanten tegemoet. Letterlijk. “Pura Vida!” roepen de mannen en vrouwen (in de volksmond ook wel ‘Ticos’ en ‘Ticas’ genoemd) elkaar hier van elke straathoek toe. Het nationale credo, zo lijkt het. Soms als groet, afscheid, vraag of gewoon als bevestiging. Je kan het ze moeilijk kwalijk nemen, het pure leven lijkt hier te zijn uitgevonden. Trots zijn de Costa Ricanen, op hun paradijselijke land. En terecht. Superlatieven schieten tekort. Verzamel je jaarclub, dispuut of vriendengroep en laat je tijdens je lustrumreis meevoeren in de verleidelijke en relaxte levensstijl, de intense natuurpracht, de bruisende uitgaanscentra van Límon of San Jóse, de verlaten zonovergoten stranden en de oneindige lijst met mogelijke avonturen.

REIS HIGHLIGHTS

 • White-water raften, midden in de jungle langs oude dorpen en inheemse stammen
 • Canopy tour in de groene juweel Monteverde, dwaal tussen de metershoge boomtoppen
 • Uran Chirripo Loop: trekking door het Chirripo National Park (Talamance Mountain)
 • Zip-linen op 200 meter hoogte in Arenal, plus de angstaanjagende Tarzan-Swing voor de ware daredevils
 • Slenter door de koloniale binnensteden van Límon of San Jóse: van rijke musea naar de beste barren en clubs

HANDIGE TIPS

 • Reistijd: ± 11 uur vliegen
 • Proef: Casado, traditioneel gerecht met bonen, rijst en gefrituurde banaan
 • Lokale uitgaven:
 

FOTOS LUSTRUMREIS

Voorbeeldreis lustrumreis Costa Rica

Dag 1

Aankomst

Welkom in Costa Rica, jullie lustrumreis gaat van start! Bij aankomst op het vliegveld worden jullie door een gids naar het hotel gebracht. Aan jullie om eerste avond naar keuze in te vullen. Een beetje bijslapen van de reis of op zoek naar die ene leuke cocktailbar.

Activiteiten lustrumreis Costa Rica

 

Wat kan je doen op lustrumreis?

Met ruim 1200 kilometer kustlijn, uitgestrekte beschermde natuurreservaten (meer dan een kwart van het land!) en zo’n 500.000 verschillende plant- en diersoorten is Costa Rica goed voor zo’n 5% van de wereldwijde biodiversiteit. Ongekend voor zo’n klein landje met maar 4,5 miljoen inwoners. En dat merk je.

Jungles en tropische stranden

Waar je ook gaat of staat, overal vind je in mist gehulde jungles, vulkanische kratermeren met stomende hot springs, verlaten hagelwitte stranden en overweldigende tropische regenwouden. Hoe je ze wil verkennen is aan jou! Wij zijn je gids door dit duizelingwekkende avonturenland. Te voet, of liever te paard, de bergtoppen verkennen? Regelen we voor je. Liever heerlijk versuft van je cocktail of cervezas lekker bij-bruinen op het tropisch strand? Groot gelijk. Wij zouden het ook niet kunnen laten. Of ben je ook in het buitenland altijd op jacht naar die perfecte surf break? Expert of beginner; geen probleem. Het duurde even maar inmiddels hebben we de locals de beste geheime en verlaten stranden weten te ontfutselen.

Voor de adrenaline junkies laten we kayaks en wild water rafts aanrukken. Lekker je mannelijkheid of girlpower botvieren op white-water stroomversnellingen dwars door de jungle op een type 3-4 rivier (schaal van 5!). Met brulapen, ara’s, kaaimannen en toekans en misschien zelfs wasberen als aandachtige toeschouwers. We wachten je verder down river op om je weer op te warmen. Kijken hoe groot je mond nog is als je je van een van de zip-lines in de jungle hebt gestort, of zelfs de Tarzan Swing van je bucket list weet af te strepen. Heldenverhalen zijn niet te koop, maar wel hier verkrijgbaar. Bekt wel zo lekker, als dat lustrumboek of die almanak over een jaar of tien weer uit de kast wordt getrokken.

Vragen? Stuur ons eens berichtje!

Vrijblijvende offerte

Wij kunnen vrijblijvend een digitale offerte voor jullie maken. Kijk hier voor een voorbeeld. Laat ons hieronder jullie wensen weten of bel ons op. Wij helpen jullie graag!

Waarom bij ons boeken?

 • Bucket List - een reiservaring, op basis van jouw wensen, voor jou in elkaar gezet door je eigen Bucket List Consultant. Inspiratie voor de Bucket List van je vrienden gegarandeerd!
 • World class - in samenwerking met onze partners van wereldklasse ontwerpen we een ervaring met de tofste activiteiten, gidsen, transport en accommodatie. Kies uit 7 continenten en bijna 200 landen, keuzestress? Give us a call!
 • Fair - binnen het door jou aangegeven budget ontwerpen we de ultieme trip.
 • Persoonlijk - heb jij al een eigen Bucket List Consultant? Persoonlijk contact en advies gegarandeerd.

Ervaringen

Joost van Hout, LuCo M.A.R.N.I.X – A.S.C./A.V.S.V.

“Wij zijn met een groep van 64 vrienden via Bohemian Birds naar Polen geweest. De combinatie tussen Warschau en Krakau zorgde voor een onvergetelijke tijd die door de strakke organisatie van Bohemian Birds vlekkeloos verliep. Over het logistieke gedeelte en de accommodaties was niets aan te merken en het was erg plezierig om samen te werken met deze organisatie vanwege de oprechte interesse in onze wensen en hierop de reis te bepalen met leuke activiteiten. Het uitgaan was goed geregeld vanwege de locale contacten die Bohemian Birds in Polen heeft, wat erg fijn samenwerken is. Voor een grote groep vrienden/studenten is Bohemian Birds zeer aan te raden!”

Laurens Wijkstra & friends

"Ik zou iedereen aanraden met Bohemian Birds een reis te organiseren, een flexibele organisatie die er alles aan doet om de gaafste en meest unieke reis van je leven te maken. Als organisator van de reis heb ik heerlijk ontspannen kunnen reizen omdat alles al geregeld was”.

H.E.B.E.

"Toevallig kwamen we in contact met Bohemian Birds. Wij wilden alles zelf regelen, maar de eerste indruk was heel prettig, dus waarom niet?Dat was een hele goeie beslissing. Je zou maar vliegtickets moeten regelen voor vijftig mensen ofzo. Onze verblijfplaats kon niet centraler gelegen. Restaurants, clubs, activiteiten, het was allemaal geregeld, met gids en al. Wij hoefden oprecht alleen maar te zorgen dat de iedereen bleef leven."

Hoe werken wij?

Wij helpen jou met het legen van je bucket list in 3 stappen. 1. We nodigen je uit voor een kop koffie bij ons op kantoor om je bucket list te bespreken. 2. We sturen je een op maat gemaakt voorstel 3. Samen met je vrienden ga je op een onvergetelijke lustrumreis.

Koffie / biertje

Heb je vragen, opmerkingen en / of suggesties? No worries. Laat het ons weten en we komen z.s.m. bij je terug.

Voorstel

Op basis van de bucket list van jou en je vrienden maken we een op maat gemaakte offerte die uiteraard ook via je mobiele telefoon goed te bekijken en te delen is met je vrienden. We vernemen graag je feedback op ons voorstel en kunnen waar nodig nog aanpassingen maken.

Leeg je Bucket List

We nemen je al het werk uit handen. Het enige wat jullie moeten doen is zorgen dat iedereen op tijd in dat vliegtuig zit. En het grote bucket list afstrepen kan beginnen.